WARNER BROS. ATAKTA!


WARNER BROS. ATAKTA!


San Diego Comic Con 2018 başladı ve önemli yapım şirketleri de kendi stantlarını açarak bu etkinlikte her zaman olduğu gibi yerlerini aldılar. Ünlü oyuncuların katıldığı söyleşiler, cosplay yapan hayranlar, yeni dizi tanıtımları, eski filmlerle ilgili standlar falan derken yine bilindik renkli bir Comic Con oldu. Tabi bu yıl şöyle bir durum söz konusu; Marvel bu yıl ki Comic Con’da arzı endam etmiyor. Yani bu yıl Marvel cephesinden yeni film fragmanı gelmiyor, gelmeyecek; en azından Kasım ayına kadar falan. Eee hal böyle olunca; Marvel pasif bir dönem geçirirken ortalık kime kaldı? Tabiki özelde DC, genelde Warner Bros. şirketine.

Warner Bros. bu yıl ki Comic Con’da tam dört önemli film fragmanı yayınladı ve tüm bu filmler paylaşılmış evrenler ile alakalı. Şimdi filmlerimiz şu şekilde: Aquaman, Shazam, Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) ve Godzilla 2. Şimdi ben bu yazıda tek tek tüm fragmanları inceleyip yorum yapmayacağım. Sadece ufak tefek bir şeyler belirteceğim kendime göre.

O zaman önce fragmanlara bir göz atalım:


Bildiğiniz gibi DCEU ilk beş film itibariyle çok da parlak bir görüntü çizmedi ve hayranların ağzında buruk bir tat bıraktı. Bu olumsuz tablo içindeki tek güzel şey sanırım Wonder Woman filmi oldu. İşte bu iki fragman ile birlikte en azından benim kafamdaki olumsuz bulutlar biraz da olsa dağıldı, ufuk biraz netleşmeye başladı. Hem Aquaman’in hem de Shazam’ın önceki filmlerden çok daha başarılı olacağına olan inancım arttı. Dedim ya, fragmanların içeriği ile ilgili değerlendirme yapmayacağım. Sadece bu iki filmle ilgili pek bilgisi olmayan ya da karakterleri çok tanımayanlar varsa, size şu iki animasyon filmini önermek istiyorum: Superman Shazam The Return of Black Adam ve Justice League Throne of Atlantis. Shazam filmi yaklaşık 24 dakika ve karakterin güce nasıl kavuştuğunu anlatıyor. Yani gelecek olan filmle alakalı çok net bir ipucu yok ama karakteri tanımanıza yardımcı olur. Throne of Atlantis ise tahminimce gelecek olan Aquaman filmiyle senaryo bakımından birçok ortak noktaya sahip ve izleyenler için birçok önemli bilgi içeriyor olacak. Tabi hiçbir şekilde filmlerde ne olacağını yüzde yüz tahmin edemeyiz ama yinede bir altyapı oluşturur. Umarım izlerken zevk alırsınız, hem önerdiğim animasyonları hemde gelecek olan DCEU filmlerini.



Şimdi gelelim Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) fragmanına. Bu fragman film için çıkarılan ikinci fragman ve söyleyebileceğim şu ki; Jude Law’ın oynadığı bir Dumbledore ve Johny Depp’in oynadığı bir Grindelwald görmek için sabırsızlanıyorum ve bence bu film ilkinden çok daha fantastik olacak. Sihirbazların evreni gitgide büyüyor ve biz de o evren hakkında her yeni filmle birlikte daha çok şey öğreniyoruz. Yeni bir film, bu uçsuz bucaksız evrende yepyeni keşifler demek. Heyecanla bekliyorum.



Ve elbette Godzilla 2! 2014 yılında çıkan Godzilla ve 2017 tarihli Kong: Kafatası Adası (Kong: Skull Island) filmlerinin bir devamı niteliğinde olan ve canavarlar evreni projesinin bir parçası olan bu filmin tam adı Godzilla: Canavarlar Kralı (Godzilla: King of Monsters). Bu filmin en önemli görevi ise şu; beyaz perdede bizi karşılayacak olan King Kong vs Godzilla olayından önceki son film olması. Bu filmin ardından gelecek olan ilk filmde Godzilla ve Kong’u kapışırken göreceğiz ve eğer proje istenilen getiriyi sağlarsa diğer birçok önemli canavarda kendine bu paylaşılmış evrende yer bulacak. Bakalım bizi nasıl bir evren bekliyor? Ben kendi adıma ilk Godzilla’yı çok beğenmedim ama bakıp göreceğiz Titanlar evreni bize ne verecek!

Şunlarda bonus olsun: Lego Filmi 2 (The Lego Movie 2) ve Genç Titanlar Filmi (Teen Titans Movie)


Kazan (24/07/20189

Yorumlar