MY HERO ACADEMIA


BOKU NO HERO ACADEMIA


Boku no Hero Academia ya da My Hero Academia ya da Türkçe olarak Benim Kahraman Akademim!



2000’li yılların başlarında One Piece, Naruto ve Bleach adlı animeler bir kuşağın hayatında çok önemli yerler tutan efsane serilerdi. Gerçi One Piece hala öyle, tam gaz maceralar devam ediyor. Ancak Bleach ve Naruto’ya veda ettik. Şimdilerde, yani 2010 sonrası olarak adlandırabileceğimiz dönemde ise bu efsaneler yerlerini Attack on Titans, Boruto ve Boku no Hero Academia gibi yeni serilere bıraktılar. Bu yazının başrolü ise bu serilerden Boku no Hero Academia. Çok uzatmamaya çalışarak kendimce bu çok sevdiğim seriyi sizlere tanıtmaya çalışacağım.

Boku no Hero Academia, insanların özel güçlerinin olduğu ve bu güce Quirk adını verdikleri bir gelecekte geçiyor. Bir gün Çin’de bir bebek dünyaya geliyor ve özel güçleri olduğu anlaşılıyor. İşte bu insan, Quirk sahibi olan ilk kişi oluyor. Ardından peşi sıra farklı farklı özellikte Quirkleri olan insanlar ortaya çıkıyor ve nesiller ilerledikçe özel güçler dünya için normal bir şey olurken ve nüfusun %80’i farklı özellikte Quirklere sahip olurken; hayallerin mesleği olan süper kahramanlık ise gerçek bir meslek haline geliyor. Süper kahramanların maaşlı olarak çalıştıkları ajanslar dünyanın her yanında aktif olarak faliyette bulunuyorlar. Peki bu Hero yani kahramanlar ne yapıyor? Elbette Villain adı verilen kötü adamlarla savaşıp, onların neden olduğu zararlardan halkı koruyorlar.

Süper kahramanlık resmi bir iş haline geldiği için bu kahramanları yetiştirmek üzere kurulmuş liselerde yaygın bir şekilde her şehirde bulunuyor. Ancak hem bu liselere kabul edilmek çok zor çünkü her Quirk süper kahraman olmak için uygun değil, hemde liseden sonra lisans alıp gerçek bir kahraman olmak çok daha zor. Bu yüzden kahraman yetiştiren liselerin kendilerine has özel yetenek sınavları var ve liseye geçmek isteyenler Quirklerini kullanıp bu sınavları aşmak zorunda. İşte Japonya’da yani hikayemizin geçtiği yerde bulunan kahraman liselerinin en ünlüsü ise U. A. High School. En iyiler her zaman U. A.’den çıkar. U. A. öğretmenlerinin hepsi de profesyonel lisanslı kahramanlardır. Ana karakterimiz Midoriya Izuku da bu okulu kazanır ve en muhteşem kahraman olmaya giden yolda ilk adımı atmış olur.

Bir ek bilgi. Japonlar isimlerinden önce soy isimlerini söylerler. Yani örneğin Midoriya Izuku bizim mantığımızla Izuku Midoriya.

Şimdi biraz Midoriya’dan bahsetmek istiyorum. Midoriya Izuku, çocukluğundan beri bir numaralı, en güçlü ve efsane kahraman All Might’a hayran olarak büyümüş ve bir gün onun gibi bir kahraman olmanın hayallerini kurmuştur. Ancak daha çocuk yaşta acı bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır; o Quirkless’tir, yani her hangi bir özel gücü yoktur. Çocuk yaşta bunu öğrense bile yinede kahraman olma hayalinden vazgeçmez ve sonunda bir gün şans yüzüne güler. Yolu hayran olduğu yüce kahraman ile kesişir ve onun öğrencisi olur.

All Might’ın Midoriya ile karşılaşmasının sebebi o şehre kendine bir veliaht bulmak için gelmesi ve U. A.’de öğretmen olmasıdır ancak burada anlatmak istemediğim bir takım olaylar sonucu yolu Midoriya ile kesişir ve onun veliaht olmak için seçilebilecek en doğru kişi olduğuna karar verir çünkü Midoriya doğal olarak kahraman içgüdüsüne sahiptir. Böylelikle All Might, Midoriya’yı kendine veliaht seçer ve bu güçleri olmayan çocuğa kendi gücü olan One for All’u verir. Artık hem Midoriya’ya güçlerini kontrol etmesini öğretmek için mücadele edecetir hemde onu en büyük düşmanı olan All for One adlı Villain ile mücadele edecek bir sonraki kahraman haline getirmek için elinden geleni yapacaktır.

Şimdi biraz da Midoriya’nın sınıfından bahsetmek istiyorum. Midoriya’nın sınıfı U. A. Hero Course 1-A. Bu sınıfta birbirinden renkli birçok karakter var ama ben sadece beş kişiden bahsetmek istiyorum, gerisini sizin keşfinize bırakıyorum. Peki kim bu beş kişi? Öncelikle Aizawa Shota var. bu adam serideki en havalı karakterlerden birisi bence. Hem Midoriya’nın sınıf öğretmeni hemde profesyonel bir kahraman. Kahraman adı ise Eraser Head ve baktığı herkesin Quirk özelliğini bir süreliğine silme gücüne sahip. Ayrıca çok iyi bir öğretmen ve hem Midoriya’nın hemde diğer öğrencilerin kahramanlığa giden yollarında onların eğitiminde çok önemli bir rol model.

Onun dışında Bakugo Katsuki ve Todoroki Shoto ikilisi var. Her ikisi de Midoriya’nın rakipleri. İleride en muhteşem kahraman olma yolunda onlarla çok çetin bir mücadele verecek. Bakugo, Midoriya’nın çocukluk arkadaşı ve Quirk’i patlama gücü. Elleriyle patlamalar yaratıyor. Çok öfkeli bir kişilik olan Bakugo, Midoriya’nın varlığından rahatsızlık duyuyor ve onu rakip olarak kabullenmek istemiyor. Ayrıca Midoriya’nın kullandığı kahraman adı olan “Deku” ismini ona veren kişi. Bakugo bu ismi ona işe yaramaz anlamına geldiğini düşündüğü için veriyor. Bu arada Midoriya da Bakugo’yu “Kaccan” diye çağırıyor. Ayrıca her ne kadar çok göstermemeye çalışsa da o da tıpkı Midoriya gibi All Might’a hayran ve tek hedefi onu geçip en harika kahraman olabilmek. Hırsı, öfkesi ve patlayan elleri onun bu yoldaki en büyük yardımcıları.

The Fiery Hero Endeavor! 2 numaralı kahraman. Quirk’i alev olan bu güçlü kahraman, ne kadar uğraşsa, çabalasada hiçbir zaman All Might’ı geçememiş ve 2 numara olarak anılan kahraman haline gelmiş. Kendisinin bir numara olamayacağını kabullendiği zaman ise çocuklarını bu amaç uğruna yetiştirmeye karar vermiş. İşte Todoroki Shoto bu adamın oğlu. Çok ayrıntıya girmek istemiyorum ama Todoroki, babasının bu idealini paylaşmıyor ama hem Midoriya hem de Bakugo gibi en iyisi olmak istiyor. Yani babası için değil, kendi istediği için ve kendi istediği biçimde. Quirk’i Half Cold-Half Hot olan ve hem buzu hemde ateşi kontrol edebilen Todoroki babasından aldığı ateş gücünü reddederken sadece buz ile zirveye çıkmak istiyor. Bakalım bu inadına devam mı edecek yoksa tüm benliğini kabul edip hem yakıp hem dondurarak en iyi kahraman olmak için tüm kapasitesini kullanacak mı?

Rakipler bitti. Şimdi Midoriya’nın ekibine gelelim. Midoriya okula başladığı andan itibaren Iida Tenya ve Uraraka Ochaco ile çok iyi arkadaş oldu. Iida’nın Quirk’i Engine ve bacaklarındaki motorlar sayesinde çok hızlı koşabiliyor ve güçlü tekmeler atabiliyor. Kahraman bir aileden gelen Iida hem her zaman Midoriya’yı destekleyen hemde onu geçmek için elinden geleni yapan gerçek bir dost. Iida gerçekten Midoriya’ya saygı duyuyor. Çok disiplinli bir kişilik olan Iida aynı zamanda sınıf başkanı.

Gelelim Uraraka Ochaco’ya. Uraraka, Zero Gravity adlı bir Quirk’e sahip ve yerçekimini kontrol edebiliyor. Aslında çok yumuşak başlı bir kişiliği olan Uraraka sırf daha iyi bir hayat yaşayabilmek için bir kahraman olmak istiyor. Uraraka, Midoriya ile ilk defa lise giriş sınavında tanışıyor ve onun tarafından kurtarılıyor. Daha sonra ise arkadaşlıkları ilerliyor ve hatta ötesinde bir şey oluyor. Midoriya, kahraman ismi olarak “Deku” adını kullanmayı da Uraraka yüzünden kabul ediyor çünkü Uraraka’ya göre Deku “Yapabilirsin” anlamına geliyor. Belki Uraraka diğerleri gibi en iyi kahraman olma hayalinde değil ama Midoriya ile tanıştıktan sonra ona hayran oluyor ve onun gibi bir kahraman olarak onun yanı sıra yürüyebilmek istiyor. Bakalım Uraraka hayran olduğu adam ile birlikte onun yolunda yürüyebilecek mi ya da bir gün ona gerçek hislerini açıklayabilecek mi?

Kısaca dedim biliyorum ve farkındayım uzun bir yazı oldu ama aklımda bir şey kalsın istemedim. Size en son olarak söyleyebilieceğim şu; iyi ve güncel bir anime izlemek istiyorsanız ve kahramanlık olaylarına meraklıysanız mutlaka bu seriyi izleyin. Kesinlikle seveceksiniz. Sonrasında figür, tişört falan bulup biriktirmek tamamen size kalmış. Ha ayrıca hakkında yazı istediğiniz film, dizi, anime varsa ya da bana güzel anime serileri önermek isterseniz sizi yorumlara bekliyorum. Sonraki yazıda görüşürüz. 

Seriyi izlemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

Kazan(08/08/2018)

Yorumlar