BORUTO: YENİ NESİL NİNJALAR GELİYOR


BORUTO: NARUTO NEXT GENERATİON



Dün akşam itibariyle Boruto’nun 72.bölümünü bitirdim ve serinin güncel halini yakalamış oldum. 72 bölümlük bir maratondan sonra da bu seriyi hala izlememiş olanlar varsa diye önermek istediğime karar verdim. Gerçekten hoş bir seri. Bir taraftan bizi eskiye, Naruto zamanlarına götürürken, o maceraları bize tekrar hissettirirken, diğer taraftan da yeni ve Naruto’dan farklı bir şeyler vaat ediyor. Naruto’yu izleyip de bu seri hakkında yinede şüpheleriniz varsa; boşverin o şüpheleri ve oturup bu yeni maceraya dahil olun. Yok daha önce hiç Naruto izlemedim diyorsanız; yine önemli değil. Bence direkt Boruto ile başlayabilirsiniz. Zaten sonrasında Naruto izlemeyi iple çekeceksiniz.

Öncelikle biraz yeni Genin ekibimizden bahsetmek istiyorum. Bu arada Genin terimi akademiden yeni mezun olan en düşük rütbeli ninjalar için kullanılır. Sonrasında Chunin ve en yüksek rütbeliler de Jounin olarak adlandırılır. Bu bilgi kısmından sonra tekrar meseleye dönüş yapıyorum. Ben yeni seride yer alan geninlerden 9 tanesine kısaca değineceğim. Daha sonra ise biraz Naruto evreninin son durumuna değinmek istiyorum.


1) Denki: Bu karakter ilk bölümde karşımıza çıkıyor. Babası eski bir ninja ve şimdilerde zengin bir iş adamı olan bir Konohalı. Durum böyle olunca oğlununda kendisi gibi ninja olmasını istiyor ancak Denki onunla aynı fikirde değil. Ancak yolu ana karakterimiz Boruto ile kesişiyor ve ondan etkilenerek ninja olmaya karar veriyor. Ninja olmak konusunda çok yetenekli olmasa bile çok zeki ve teknoloji ile arası çok iyi olan azimli bir çocuk.

2) Iwabe: Çift Dikiş Iwabe! Sınıf tekrarı yaptığı için bu lakabı almış olan ve yeni sınıfında da kendinden küçük çocuklara zorbalık yapan biri olarak karşımıza çıkıyor ilk başta. Fakat yine Boruto ile karşılaştıktan ve bir dövüşü ona karşı kaybettikten sonra onunla arkadaş oluyor ve iyi yönde değişim gösteriyor. Normal müfredat derslerine kafası pek basmasada ninja sanatı konusunda oldukça yetenekli bir genç ve özellikle toprak sitilinde yetenekli. Müfredat derslerini de ileride takım arkadaşı olacak olan Denki yardımıyla bir şekilde hallediyor.

3) Metal Lee: Gelelim bu üçlünün son üyesine, Metal Lee! İsim direkt kendini ele veriyor zaten. Gençlik aşkıyla yanan üçüncü nesil, Rock Lee’nin oğlu. Gai ve Rock Lee’nin tıpatıp aynısı bir çocuk. O da tıpkı öncekiler gibi Taijutsu yani yakın dövüş konusunda kendini geliştiriyor ve çok yetenekli ancak bir problem var. Her ne kadar görünüş ve dövüş stili olarak babasına benzesede çekingenlik ile çok büyük bir sorunu var. Birilerinin kendini izlediğini fark ettiği anda eli ayağı birbirine dolaşıyor. Ancak ileride Gai gibi Madara’ya kafa tutabilen bir ninjadan çok daha başarılı olacağına inanıyorum.

4) Akamichi Cho-Cho: Üçüncü nesil Ino-Shika-Cho’nun tek kadın üyesi Cho-Cho. Choji’nin biricik, sevgili kızı. Her ne kadar vücut yapısı babasına benzese ve birebir aynı teknikleri kullansada annesinden aldığı esmer ten ve kendine olan müthiş özgüveni ona bambaşka bir hava katıyor. Her soruna patates cipsi üzerinden bir çözüm üretmek ise sadece onun için mümkün. Hayatın anlamı patates cipsinde saklı.

5) Inojin: Ino ve Sai çiftinin oğlu. Annesinin zihin kontrol yeteneğine henüz yeterince hakim olmasa bile babasının yeteneğini kesinlikle en iyi şekilde kullanıyor. Gerçi resimleri canlandırma konusunda bir ara problem yaşıyor ancak bu sorunun üstesinden gelmeyi başarıyor. Elbette babasından tek öğrendiği ya da miras aldığı şey onun ninja sanatı değil. Aynı onun gibi insanlara laf çarpmaktan hiçbir şekilde geri durmuyor. Adeta dilnin kilidi yok diyebiliriz.

6) Nara Shikadai: Adeta Shikamaru’nun birebir kopyası. Annesi Temari’den kesinlikle hiçbir şey almamış. Görünüşü, hal ve tavırları, zekası ve elbette kullandığı gölge tekniği ile babasının adeta gölgesi. Nara Shikadai, ilerleyen yıllarda babası Shikamaru’nun Naruto’ya destek olduğu gibi o da Boruto’ya tüm gücü ile destek olacak ve hatta Boruto için çok da dişli bir rakip olacak. Bunu Chunin sınavlarında kesinlikle kanıtladı.

7) Mitsuki: hiçbir gizem yok, meseleye direkt dalıyorum. Mitsuki, Orochimaru tarafından hayata getirilmiş yapay bir insan. Bir klon. Ancak her ne kadar durum böyle olsa bile Orochimaru’yu ebeveyni olarak görüyor. Mitsuki’nin hikayesine seride henüz esaslı bir şekilde yeni yeni giriliyor ve bu çocuk gerçekten gizemli ama şunu belirtmek lazım, Sennin modu kullanabilecek kadar da güçlü ve yetenekli. Takım 7’nin bir üyesi de olan Mitsuki tüm zamanını Boruto’yu izleyerek geçiriyor diyebilirim. Doğal bir şekilde dünyaya gelmediği için ruhundaki eksik parçaları Boruto sayesinde geliştirmeye, ondan öğrenmeye çalışıyor. Umuyorum ki bu ikilinin hikayesi bir Naruto-Sasuke ilişkisine dönüşmez. Yeni olan yeni bir hikaye hak eder çünkü.

8) Uchiha Sarada: Sasuke ve Sakura’nın biricik kızları Sarada. Takım 7’nin babasından sonraki yeni Sharingan kullanıcısı. Sharingan’ı henüz yeni uyanmış olsa bile annesinden aldığı deli kuvveti ve Hokage olma arzusu ile ileride çok efsane bir ninja olacağı kesin. Ayrıca her ne kadar Boruto ile çok iyi anlaşmıyor gibi görünsede onu umursayan bir yanı var ve ileride bu ikilinin arasında bir aşk ilişkisi gelişecek gibi. Yani en azından bu durumu ufaktan sezdirmeye başladılar. Bakalım Sarada Konoha’ya Hokage olan ilk Uchiha olmayı başarabilecek mi?

9) Uzumaki Boruto: Geldik esas oğlana. Boruto! Dış görünüşüyle, adıyla, haylaz ve uslanmaz tavırlarıyla kesinlikle Naruto’nun oğlu olduğunu kanıtlıyor. Ancak şu bir gerçek ki Boruto ninja sanatı konusunda gerçek bir dahi. Yeni teknikleri öğrenme ve uygulama süreci çok hızlı ama buna karşılık çok azimli bir karakter değil. Yetenekli olması onu aşırı özgüvenli bir hale getirmiş. Babasına kendini kanıtlamak ve onu geçmek istiyor ama Naruto’nun onun yaşlarında gösterdiği çabanın yarısını bile göstermiyor. Yine babası Hokage olduğu ve tüm köyle ilgilenirken kendi ailesine yeterli özeni göstermediği için ona hırslanıyor ve bu sebeple de onu alt etmek istiyor. Boruto’nun ninja yolunu bulmasına ise sürpriz bir isim destek oluyor bakalım Boruto ilerleyen süreçlerde neler yapacak, öncelikle Mitsuki ile olan durumu nasıl çözecek?

Takım 7

Geninlerimizi biraz tanıttıktan sonra geçelim bakalım Naruto evreninin güncel durumu neymiş. Öncelikle 4.büyük Ninja Savaşı sonrası sağlanan barış ortamı yaklaşık 15 yıl sonra hala 5 Kage önderliğinde korunmakta ve köylerinin gelişimi için birlikte çalışmaktalar. Köyler ve kullanılan teknolojiler gelişmiş. Ninjalık yavaş yavaş önemini kaybetmeye başlarken insanlar için birçok farklı iş sahası oluşmuş ve insanlar ninja sanatlarını bu farklı işlerde kullanmaya başlamış. Bu refah ortamında da rahat içinde büyümüş ve savaş nedir bilmeyen ve bu sebeple ninjalığa gerekli önemi vermeyen bir nesil çoktan yetişmiş. Bu nesille birlikte ninja akademisine başvurular her yıl azalır hale gelmiş.

Halk barış ortamında yaşarken Naruto, diğer Kageler ve tabi gölgelerde Sasuke bu barış ortamının korunması ve tekrar bir savaş yaşanmaması için canla başla çalışıyorlar. Bu süreçte son savaşta mücadele ettikleri Kaguya’nın dünya dışı bir kılana mensup olduğunu ve Zetsu ordusunu da insanlar için değil, ona saldırmasından korktuğu kılan için hazırlattığını öğreniyorlar. Bakalım şimdilik tamamen gün ışığına çıkmayan bu düşman dünyayı daha büyük bir felakete mi sürükleyecek yoksa bu yeni kuşak ninjalar ellerinden geleni yaparak dünyaya bir kez daha barışı getirebilecek mi? Babasını geçip en büyük ninja olmak isteyen Boruto bu hayaline ulaşabilecek mi? Dünyasını bu belirsiz ama korkunç düşmana karşı koruyabilecek mi?

2003 yılında başlayan bu macera 2017’de sadece ilk cildini geride bıraktı ve şimdi ikinci cildi ile tam gaz yola çıktı gidiyor. Ne diyelim nice 14 yıllara. Beraber büyüdük, beraber yaşlanalım...

Seriyi izlemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

Kazan (12/09/2018)


Yorumlar