SHOKUGEKI NO SOMA: FOOD WARS


SHOKUGEKI NO SOMA: YEMEK SAVAŞLARI



Anime izlemeyi seviyorsanız ve özellikle liselilerin maceralarını izlemeyi tercih ediyorsanız ama farklı tarzda bir şey bulmayı da oldukça çok istiyorsanız Food Wars yani Yemek Savaşları tam sizlik bir seri. Şu an için üç sezonu geride bırakan seri (birinci sezon 24, ikinci sezon 13 ve üçüncü sezon 24 bölüm) daha uzun süre yoluna devam edecek gibi. Sonuçta kahramanlarımız üç sezonluk bir maceranın sonunda henüz lisenin ilk yılını dahi bitirebilmiş değiller. Yani mezuniyete kadar daha önlerinde uzun bir yolları var ve biz de onlara bu uzun yolculukta eşlik edebiliriz. Tabi eğer sizde severseniz çünkü ben kendi adıma bunu yapmayı düşünüyorum.


Peki Shokugeki no Soma adlı bu serinin konusu ne? Liseli gençleri konu alıyor dedim; ancak farklı bir konusu da var dedim. Bu ilginç konu, hikayenin aşçılık ve dünya mutfağı etrafında şekillenmesi. Yani meselemiz aşçılık ve bütün olaylar Totsuki Akademi denilen okulda gerçekleşiyor.

Babasının yanından adeta çekirdekten aşçı olarak yetişen Yukihira Soma (Soma Yukihira) yani ana karakterimiz, ortaokulu bitirene kadar babası ile birlikte kendi küçük aile lokantalarında çalışır fakat ortaokulun bitmesiyle birlikte her şey değişir. Babası lokantayı bir süre kapatmaya ve ülke dışına çıkmaya karar verir ve oğlundan da kendisinin de bir zamanlar öğrencisi olduğu Totsuki’ye giderek aşçılığını çok daha ileri seviyeye çıkarma şansını değerlendirmesini ister. Böylelikle Yukihira Soma, Totsuki’ye giderek hem babasını geçebilecek bir aşçı olmaya hemde en zirveye yerleşmeye karar verir ve bu hayal için tüm azmiyle çalışır.

En zirveye, en iyi aşçı olmaya giden yolda birbirinden güçlü rakiplerle yemek savaşlarına girişirken aynı zamanda hem çok değerli arkadaşlıklar kurup hemde babasının gizli kalan geçmişi hakkında çok daha fazla şey öğrenme şansını yakalar Yukihira Soma.

Bu anime, birçok seride olduğu gibi bize arkadaşlık, azim, hayaller ve mücadelenin önemi gibi birçok konuda yol göstericilik yapsa bile asıl can alıcı gücü yemek kültürü açısından bize verdiklerinden geliyor. Japon mutfağı baskın olmakla birlikte Fransız, İtalyan, Çin, Amerikan ve diğer tüm ülke mutfakları da bu seride kendine yer buluyor ve hatta bir bölümde öğrencilerden birisi yemek savaşında döner ve köfte pişirerek Türk mutfağınında seriye dahil olmasını sağlamıştı.

Yani sonuç olarak, yemek yapmayı, farklı lezzetleri tatmayı, öğrenmeyi ve aşçılık mesleğini seviyorsanız ve bu konuya merakınız varsa, eee tabi birde boş vaktiniz varsa bu seriyi kaçırmayın derim. İyi seyirler.

Seriyi izlemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

Kazan (08/10/2018)


Yorumlar