İDL 2022-X

 

46) Big Mouth/Nick Kroll & Andrew Goldberg & Mark Levin (yaratıcılar) (2017-6 Sezon 61 Bölüm): Dizimiz hiç gazı kesmeden yoluna devam ediyor. Yine ergenlik, yine duygular, yine aşk ve de cinsellik dolu bir sezon daha. Karakterlerimizin yetişkinliğe giden yolda kendilerini keşfedip aşkı ve cinselliği anladıkları dizimizin bu sezonu özelinde ise aile teması ön plana çıkmış. Tüm karakterlerimiz aileleri ile çok çeşitli problemler yaşamak zorunda kaldı bu sezon. Boşanmış ya da ilgisiz aile çocuğu olmak, boşanmanın eşiğindeki ebeveynlere sahip olmak, tercihlerine saygı duymayan aile ile yüzleşmek ve de aileni olduğu gibi kabul edememek. Kısacası, ergen karakterlerimiz kadar ebeveynlerini de bolca gördüğümüz, onları da daha iyi tanıma fırsatı yakaladığımız, fazla olmasa bile yepyeni karakterler ile tanıştığımız, dinamik ve eğlenceli bir sezon daha sona erdi ve şimdiden yedinci sezonu iple çekiyorum.



47) Final Space/Olan Rogers (yaratıcı) (2018-3 Sezon 36 Bölüm): Hakkının fazla verilmediğini düşündüğüm bir animasyon seri. Tamam, elbette bir “Star Wars” değil fakat kendi içinde gayet sağlam bir öyküsü ve çokça derinlikli, ilgi çekici karakterleri var. Umarım iptal falan olmaz ve bu çılgın uzay macerasının daha nice sezonlarını izleyebiliriz. Kesinlikle tavsiye edeceğim bir bilimkurgu-fantastik seri.



48) Romantic Killer/Netflix (2022-1 Sezon 12 Bölüm): Ben aslında tam bir anime hastasıyım ve anime izlemek benim için büyük keyif. Yine de son yıllarda iş, okul falan filan derken animeler ile arama biraz mesafe girmiş gibi. Her ne kadar eskisi kadar sıkı takip edemeyip kendimi belli seriler ile kısıtlamış olsam bile, ara ara böyle kısa serileri de izlemeye çaba gösteriyorum. Bu seriyi de hızlıca izledim ve beğendim. Anime, bir tersine harem öyküsü. Harem animeleri dediğimiz grup, erkek izleyiciye hitap eden, ana karakterin erkek olduğu ve birçok güzel kız tarafından arzulandığı serilerdir. Dolayısıyla tersine harem serilerde de ana kadın karakterin peşinde koşan birçok erkek bulunur. Bu serideki ana karakterimiz ise liseli bir kızdır ama hayatında erkeklere yer yoktur. Onun için video oyunları, çikolata ve kediler mutlu olmak için yeterlidir. Ancak bir gün her şey değişir ve odasında beliren bir büyücü, karakterimizin hayatını romantik bir oyuna çevirip çikolatayı, kedileri ve video oyunlarını hayatından çıkarır. Karakterimizin sevdiği şeyleri geri almasının tek yolu ise bir an önce kendine bir sevgili bulmaktır. Elbette boyun eğmez karakterimiz, büyücünün tüm tuzaklarına karşın romantizmi katletmek için elinden geleni yapar ve tüm potansiyel sevgililere direnir. Oldukça eğlenceli bir dizi ama sonlara doğru biraz daha depresif bir hava kazandığı da gerçek. Bu dizi ile ilgili en çok ilgimi çeken ise Japonya’nın azalan nüfus problemine değiniyor oluşuydu. Büyücülerin amacı bu nüfus problemine bir çözüm üretmek. Kısacası kendince bir mesajı olan eğlenceli bir anime. Tavsiye ederim.



49) Dead End: Paranormal Park/Hamish Steele (yaratıcı) (2022-2 Sezon 20 Bölüm): Hem cennet-cehennem ve melek-şeytan anlatısı üzerinden fantastik ve eğlenceli bir öykü ve evren sunarken hem de bu fantastik evrende yarattığı karakterler üzerinden cinsiyet rollerini tartışan bir seri. Vakit ayırmaya değer bir dizi diye düşünüyorum, daha anlayışlı bir bakış açısı için.



50) Tekken: Bloodline/Netflix (2022-1 Sezon 6 Bölüm): Jin Kazama ya da Kazama Jin adlı ana karakterimizin intikam yolculuğunu, annesini öldüren şeytani dövüşçüyü yenebilmek için bir dövüşçüye dönüşme sürecini anlatan animasyon dizi. Öykü açısından çok kuvvetli olduğunu söyleyemem çünkü temelini oluşturan dövüş oyununa yakın bir anlatı yapısı kurulmuş ve tüm olay sadece dövüş sahnelerinden ibaretmiş gibi bir durum ortaya çıkmış. Pek beğenmediğimi itiraf etmem lazım. Belki orijinal oyunu bilsem, oynamış olsam çok daha anlamlı olabilirdi fakat bu haliyle sevemedim.


Bir önceki listeye buradan ulaşabilirsiniz.


Kazan

Yorumlar