İDL 2022-XII

 


56) Wednesday/Alfred Gough & Miles Millar (yaratıcılar) (2022-1 Sezon 8 Bölüm): “Addams Family” ya da “Addams Ailesi”, aslında 1960’lardan günümüze ulaşmış bir seri. Seri diyorum çünkü içerisinde canlı çekim ve animasyon formatlarında birçok filmler ve diziler yer alıyor ancak bu serinin büyük bir hayranı olduğum söylenemez, daha doğrusu külliyata pek hâkim değilim. Şimdiye kadar sadece 1991 tarihli filmi izledim ama açıkçası bu aileyi sevmem için o film yeterli oldu. Geleceğe yönelik planım ise 1991 yılı filminin devam filmini izlemek ve fırsat bulursam da 2019 ve 2021 yapımı animasyon filmlere bakabilmek ama geri kalan dizi ve filmleri kesinlikle izlemek gibi bir niyetim yok. Bu diziye de gelecek olursak; aslında projeyi ilk duyduğumda pek ilgimi çekmemişti fakat başrol ve yönetmen algımı değiştirdi. Dizinin başrol oyuncusu “Jenna Ortega”, son zamanların yükselişteki Hollywood oyuncularından ve onu “Yes Day (2021)” ile “Scream (2022)” filmlerinde izlemiştim; kısacası kişisel olarak çekici bulduğum bir kadın. Diğer taraftan dizinin yönetmen koltuğuna oturan isimlerden birisi de “Tim Burton” ki bence onu anlatmaya gerek bile yok. En sevdiğim Hollywood yönetmenlerinden birisidir. Hal böyle olunca, yani sevdiğim bir oyuncu ve sevdiğim bir yönetmen daha önce izleyip de hoşlanmış olduğum bir evrene dâhil olmuşlarken bu diziyi izlememem olmazdı. Dizinin içeriğini anlatmayı istemiyorum ama temelde ayrımcılık konusunu işlediğini söylemekte sakınca yok. Bence “Wednesday Addams” karakterini çok güzel işleyen, eğlenceli bir dizi olmuş ki her bölümü ve her karakteri büyük keyifle izledim. Sadece şunu söyleyebilirim ki her ne kadar çocukluk aşkım bile olsa, “Catherine Zeta-Jones”u bu diziye tam oturtamadım. Sanırım 1991 yapımı filmin “Morticia Addams” performansı ile içten içe bir kıyas yapıp o performansı daha çok sevdiğime karar vermiş olabilirim ama bunun dışında benim açımdan her şey güzeldi. Kesinlikle tavsiye edilesi bir dizi.



57) Tavşan Samuray: Usagi Günlükleri/Netflix (2022-2 Sezon 20 Bölüm): Aslında Japon kültürünü referans alması sebebiyle (samuraylar, ninjalar, youkai olarak anılan iyi ve kötü ruhlar) oldukça ilgi çekici olma potansiyeline sahip bir dizi ama öncelikli hedef kitlesi çocuklar olduğu için bu potansiyeli biraz heba ediyor gibi. Yine de eğlenceli olduğunu söyleyebilirim.



58) Arcane/Christian Linke & Alex Yee (yaratıcılar) (2021-1 Sezon 9 Bölüm): “League of Legends” oyununu hiç oynamadım ama oyundan uyarlanan bu diziyi baya sevdim. Yarattığı dünya ve karakterler oldukça etkileyici. Üstelik dizinin animasyon biçimi ve karakter tasarımları da çok hoş. Umarım iptal olmaz ve ikinci bir sezon gelir.



59) Milo ve Hep Ters Giden İşleri/Dan Povenmire & Jeff “Swampy” Marsh (yaratıcılar) (2016-2 Sezon 41 Bölüm): “Fineas ve Förb” çok severek izlediğim bir diziydi ve “Milo ve Hep Ters Giden İşleri” de yine aynı ekip tarafından geliştirilen bir proje. Dizi, temeline “Murphy Kanunu”nu alıyor ve o etraftayken her şeyin ters gittiği bir karakterin maceralarını bize sunuyor. Oldukça eğlenceli bir dizi. Milo’nun ters gidebilecek her duruma hazırlıklı oluşunu ve bunlarla başa çıkma yöntemlerini izlemek oldukça keyifli. Eğlenceli vakit geçirmek için izlenebilecek bir animasyon dizi.



60) Spy x Family/CloverWorks & Wit Studio (stüdyolar) (2022-2 Sezon 25 Bölüm): İki sezon olarak görünüyor ama aslında bir sezonun iki parça halinde sunulması gibi bir durum söz konusu. O sebeple burada ekstra bir yorum katmayacağım. Sezonun ikinci yarısında da Anya okulda başarılı olup Desmond’un oğlu ile arkadaşlık kurmaya çalışırken Alacakaranlık (casus) ve Yor (suikastçı) da gerçek kimliklerini ifşa etmeden bir aile hayatı yaşamak için çaba gösteriyorlar. Anime severlere genel olarak tavsiye edebileceğim bir dizi.


Bir önceki listeye buradan ve bir sonraki listeye de şuradan ulaşabilirsiniz.


Kazan

Yorumlar