İDL 2022-XIII

 


61) The Witcher: Blood Origin/Declan de Barra & Lauren Schmidt Hissrich (yaratıcılar) (2022-Mini Dizi 4 Bölüm): “The Witcher” sevdiğim dizilerden birisidir diyebilirim. Gerçi “Henry Cavill” üçüncü sezonun ardından diziyi bırakacağını söylediği için dördüncü sezonda da takip eder miyim emin değilim ama üçüncü sezonu beklerken arada bu mini diziyi izlemek iyi geldi. İlk Witcher’ın nasıl yaratıldığının ve dünyaların çarpışmasının nasıl gerçekleştiğinin anlatıldığı dizimizde ilgi çekici karakterler var diyebilirim. Evet, bu bir mini dizi olarak çekildi ama açıkçası bir ikinci sezon görmek isterim çünkü dünyaların çarpışması ile ortaya çıkan kaosu izlemek ilginç olabilir. Yani insanların gelip de elf diyarını nasıl yozlaştırdığını görmek kulağa ilgi çekici geliyor.



62) Lookism/Studio Mir (stüdyo) (2022-1 Sezon 8 Bölüm): Bir Güney Kore animasyonu olan bu dizide, görsellik takıntılı günümüz toplumuna bir eleştiri var. Fakir bir aileden gelen liseli ana karakterimiz, tombul bir oğlan olduğu için okulunda diğer çocuklardan, yani toplumun güzellik algısına uyan tiplerden zorbalık görmektedir. Bu çocuklar onu bir köle olarak kullanıp, aşağılayıp, darp edip, domuz diye çağırmaktadırlar. Okulda yaşadığı zorbalığa bir gün annesi de şahit olup duruma müdahale edince, küçük ergenimiz diğer çocuklara gösteremediği tepkiyi annesine gösterir ve artık o okula gidemeyeceğini söyler. Bunun üzerine de annesi tüm imkânlarını zorlayarak onu başka bir şehirdeki bir meslek lisesine gönderir. Yeni bir başlangıç yapacağını uman ana karakterimiz, yeni şehirdeki ilk gününde de benzer bir aşağılanmayı deneyimler ve adeta yaşamaktan ümidini kesecek bir noktaya gelir. Ancak bir sabah uyandığında kendini yepyeni bir bedende bulur. Bu beden adeta toplumun beklentilerine göre tasarlanmış ve tanrılar tarafından ona verilmiş gibidir ama diğer taraftan orijinal bedeni de hala aynı evdedir. Böylece iki bedende tek zihin olan karakterimizin lise hayatı yepyeni bir hal alır. Açıkçası ilginç bir öykü ama bu diziye o kadar da pozitif bakamıyorum, yani nasıl demeli, bir şeyler eksik. Belki bu bir anime olsa çok daha lezzetli bir anlatı izleyebilirdik.  Açıkçası yer yer beni sıkan, fazla durağanlaşan bir anlatısı vardı mevcut haliyle.



63) Solar Opposites/Disney+ (2020-3 Sezon 29 Bölüm): Tamam, kabul ediyorum ki bir “Rick and Morty” değil kesinlikle ama yine de eğlenceli bir dizi. Evet, asıl olay uzaylı elemanlarımızın macerası ki gezegenleri yok olan bir uzaylı ırkı yanlışlıkla dünyaya düşer ve hem gezegeni ele geçirip kendi medeniyetlerini diriltme planları yaparken hem de dünya kültürüne adapte olma süreçlerini izleriz. Ancak ben özellikle duvar insanları (uzaylıların cep boya getirip evlerinin duvarına hapsettikleri insanlar) ya da uzaya gönderilen komşu elemanın maceraları gibi yan öyküleri çok severek izledim. Hatta bir noktada ana öyküden çok bu tip yan öyküler daha ilgi çekici bir hal aldı. Sözün özü, mutlaka tavsiye edebileceğim bir yetişkin animasyonu.


Bir önceki listeye buradan ve bir sonraki listeye de şuradan ulaşabilirsiniz.


Kazan

Yorumlar