İDL 2023-II

 


6) Rick and Morty/Dan Harmon & Justin Roiland (2013-6 Sezon 61 Bölüm): Bu dizi için söylenecek kötü söz yok. Her sezonu ayrı ayrı çok eğlenceli, çok keyifli, çok doyurucu ama illa da bir şey söylemek gerekirse son sezonda “Rick”in orijin öyküsüne daha fazla zaman ayırdıkları gerçeği gözden kaçmıyor. Acaba bu bir efsane için sonun başlangıcı mı?



7) Record of Ragnarok/Netflix (2021-2 Sezon 22 Bölüm): Öncelikle fikir güzel. Mitsel zamanın tüm ilahları aslında gerçekler ve artık insanlardan uzakta tanrısal bir cennette yaşıyorlar. Ancak bir gün, artık insanların yozlaşmasından bıkan bu ilahlar, onları tamamen yok etmeye karar veriyorlar. Yine de son bir umut ışığı da bırakılıyor. Bu ışık oldukça sönük çünkü insanlığın yaşamaya devam edebilmesi için ilahlar ile teke tek maçlara çıkıp ilahlardan daha fazla galibiyet almaları gerekiyor. Böylece turnuva başlıyor ve Zeus, Thor ve Herkül gibi ilahı varlıklar karşısında Âdem, Karındeşen Jack gibi insanlar savaşıyor. İzlemesinin oldukça keyifli olduğunu söyleyebileceğim bir anime; tavsiye ederim.



8) Vox Machina Efsanesi/Amazon Prime Video (2022-2 Sezon 24 Bölüm): “Amazon Prime Video”da en sevdiğim içeriklerden birisi kesinlikle; tek kelimeyle bir yetişkin animasyonu. Bir noktada “Yüzüklerin Efendisi” serisinin bir parodisi olarak düşünebiliriz; çok daha kanlı, çok daha cinsel içerikli bir parodi. Birbirlerinden çok farklı geçmişleri, ırkları ve yetenekleri olan bir grup kahraman ya da maceracı, diyarı ejderhaların hükmünden kurtarmak için savaşıyorlar. Mutlaka tavsiye edeceğim bir seri.



9) Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri/Amazon Prime Video (2022-1 Sezon 8 Bölüm): Ha başladı ha başlayacak, gerek var mıydı yok muydu derken sonunda 2022 yılı ortalarında çok konuşulan “Amazon” yapımı “Yüzüklerin Efendisi” projesi geldi. Açıkçası ilk başta ben de oldukça önyargılıydım bu diziye karşı ama sonunda izledim ve beğendiğimi itiraf etmem lazım. Elbette seriyi kitaplardan değil de filmlerden takip eden birisi olarak ilk başta, yani ilk iki ya da üç bölüm boyunca adapte olmakta güçlük çektim çünkü “Tolkien”in evreni hakkında benim açımdan birçok yeni bilgi bu dizide karşıma çıkıyordu. Yine de sonraki bölümlerde evrene ve karakterlere adapte olmamla birlikte öykü akıp gitti. Şu an kesinlikle yeni sezonu merakla bekliyorum.



10) Super Crooks/Netflix (2021-1 Sezon 13 Bölüm): “Netflix”in 2021 yılında yayınlayıp ilk sezonun ardından iptal ettiği “Jupiter Legacy” adlı süper kahraman dizisi ile aynı evreni paylaşan bu animede, odak noktası kahramanlardan kötülere kayıyor ve süper güçlü kötülerin, daha özelde ise bir grup hırsızın hayatlarına ve suç motivasyonlarına odaklanıyor. İzlenilebilir ama pek şiddetle önereceğim bir dizi de olmaz.


Bir önceki listeye buradan ve bir sonraki listeye de şuradan ulaşabilirsiniz.


Kazan

Yorumlar